Pankrotihaldur müüs lõpuks Estimpeksi vara maha

Väinu Rozental 10. aprill 2001, 00:00

Müügist laekuv 4,4 miljonit krooni kompenseerib osaliselt vaid Ühispanga pantidega tagatud nõude, ütles Estimpeksi pankrotihaldur Andres Hermet.

Hermet müüs eelmise nädala reedel Tartu kesklinnas asuvad endise Humala õllerestorani varemed 1 miljoni ja 1 krooni eest jalgrattatreeneri Rein Kirsipuu firmale, tuulekoja mattide ja vaipade müügiga tegelevale OÜ-le Matman. Tartu aukodanik Kirsipuu plaanib varemete asemele ehitada söögikoha, kaubanduspinnad ja korterid.

Eile müüs Hermet Maardus Peterburi maantee ääres asuva 3,4 hektari suuruse ärimaa 3,4 miljoni krooni eest ASile Kroodi Terminal. Hermeti sõnul on ostjateks vene ärimehed, kes ehitavad sinna kütuseterminali.

?Sellega on Estimpeksi vara müüdud,? ütles Hermet. ?Ainsa võlausaldajana saab osa oma rahast tagasi objektide pantija Ühispank.? Ühispanga kogunõue oli 35 miljonit krooni. Kokku on võlausaldajad kaitsnud nõudeid 46 miljoni krooni eest.

Ligi kaks aastat tagasi pankrotistunud Estimpeksi vara on pankrotihaldurid tulutult müünud poolteist aastat. Tartu kesklinnas asuv kinnistu pandi algul müüki alghinnaga 6,5 miljonit krooni ning Maardus asuva ärimaa eest küsiti 7 miljonit krooni.

Hermeti hinnangul on eriti raske olnud müüa Tartu kinnistut. Tema sõnul on aegade jooksul varemetest tõsiselt huvitunud viis investeerijat, kes aga muinsuskaitse nõuete ja vundmendi lisakindlustamise vajaduse tõttu on käega löönud. ?Pealinlased on otse öelnud, et parem investeerivad nad selle raha Tallinna,? ütles Hermet. ?Projektid tasuvad Tartus aeglasemalt kui Tallinnas.? Hermet pidas Humala müüride müüki Matmanile ainuvõimalikuks variandiks.

Rein Kirsipuu sõnul on tal plaanis rajada ehitatava hoone nullkorrusele, kus varem oli Humala õllerestoran, taas söögikoht. ?Rendihuvilisi on mitu, näiteks Wilde?i pubi,? ütles Kirsipuu.

Hoone esimesele korrusele tulevad kaubanduspinnad. Ülemistele korrustele on plaanitud korterid, kuid nende valmimise aeg sõltub äriplaani edukusest, täpsustas Kirsipuu.

Kirsipuu ei soovinud enne jaanipäeva valmivat projekti nimetada summat, mille ta kavatseb Humala müüridesse investeerida. Kirsipuu kinnitusel kasutavad nad kinnisvaraprojekti realiseerimisel põhiliselt tema poja, profijalgratturi Jaan Kirsipuu teenitud raha.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing