Riigimeeste järsk palgatõus

10. aprill 2001, 00:00

Täna jõuab riigikokku esimesele lugemisele rahandusministeeriumi poolt ettevalmistatud seaduseelnõu kõrgete riigiametnike ametipalkade kohta. Kui rahva esindajate enamus sellega nõustub, ootab ministreid, kõrgeid kohtunikke, kaitseväe juhatajat ja teisi riigikogu ja presidendi poolt ametisse määratud tippametnikke enam kui 50protsendiline palgatõus. Näiteks peaminister hakkab saama 16 560 krooni, minister 14 720 krooni, kaitseväe juhataja 14 720 krooni, riigikohtu esimees 16 560 krooni.

Hetkeseis: Riigiteenistujate palk on viie aastaga kiiresti kasvanud. Isegi majanduslanguse ajal, kui erasektor palgakulusid vähendas või kasvu pidurdas, jätkus riigisektoris pidu. Kõige kiiremini on suurenenud nende ametnike sissetulek, kelle palga määrab teine ametnik. Kehvemas seisus on tippametnikud, kelle töötasu kinnitab riigikogu.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing