Linn algatas ametkondliku juurdluse ametnik Margo Tomingase suhtes

Raimo Ülavere 10. aprill 2001, 17:17

Tallinna Säästva Arengu ja Planeerimise Ameti juhataja Toomas Tauts algatas abilinnapea Priit Vilba nõudmisel ametkondliku juurdluse ühistranspordi osakonna juhataja Margo Tomingase suhtes, keda on süüdistatud seotuses bussiliinikonkursi ühe võitjaga.

Toomas Tautsi käskkirjaga moodustatud ametkondliku uurimiskomisjoni töö eesmärgiks on anda hinnang konkursi võitjaid valinud komisjoni tööle, samuti selgitada Margo Tomingase väidetavat seotust liinikonkursi võitnud SL Bussiliinidega ning selle võimalikku mõju konkursi tulemustele.

Uurimiskomisjon vaatab üle konkursile esitatud pakkumisdokumendid ja kontrollib konkursi korraldamise vastavust riigihangete seadusele. Komisjoni töö tulemusi ootab Säästva Arengu ja Planeerimise Amet 20. aprilliks. Seniks on liinikonkursi korraldanud ühistranspordi osakonna juhataja Margo Tomingase kõik ametkondlikud volitused peatatud.

Ametkondliku uurimiskomisjoni juhib Säästva Arengu ja Planeerimise Ameti jurist Ülle Tiits, sinna kuuluvad ka linna sisekontrolör Kaida Kauler ning Säästva Arengu ja Planeerimise Ameti jurist Kristel Rätsep.

Tallinna ühistranspordi bussiliinikonkursi riigihange kuulutati välja möödunud aasta oktoobris. 5. jaanuaril 2001 valiti viimases voorus komisjoni poolt hanke võitjateks SL Bussiliinid ja MRP Linnaliinid.

Vastavalt konkursi tingimustele ei osalenud liinikonkursil senised ühistranspordiliinide peamised operaatorid - Tallinna Autobussikoondis ning Tallinna Trammi- ja Trollibussikoondis.

Nii liinikonkursi võitjatega kui ka TAK-i ja TTTK-ga sõlmitakse viieaastased lepingud hiljemalt järgmise aasta alguses.

Bussiliini konkursist saad lugeda <#siit=http://www.aripaev.ee/1898/uud_uudidx_189809.html>

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing