Haigekassa ja raviasutused kirjutasid alla memorandumile

11. aprill 2001, 17:07

Täna allkirjastasid haigekassa ja tervishoiuasutusi esindav Eesti Haiglate Liit memorandumi, mis peaks lahendama erimeelsused tervishoiuasutuste ja haigekassa vahelisi suhteid reguleeriva lepingu üle.

Memorandumis lähtutakse ühisest huvist pakkuda kindlustatutele kvaliteetset arstiabi, möönetakse, et ühiskonna rahaline potentsiaal ei võimalda rahuldada kõiki patsientide vajadusi ega finantseerida tervishoiusutuste poolt pakutavaid raviteenuseid täies ulatuses ja peetakse põhjendatuks ravikindlustuse ressursi sihipärasema kasutuse eesmärgil kontrollimehhanismide rakendamist raviteenuse osutaja suhtes.

Memorandumi kohaselt luuakse ühine töörühm, kes täpsustab aprilli-mai jooksul mitmeid lepingutingimusi. Samuti täpsustatakse leppetrahvide kohaldamise kriteeriumeid.

Praeguse seisuga on Tallinna ja Harju piirkonnas allkirjastatud lepingud u. 130 raviasutusega, Tartus 81 raviasutusega.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing