Kuulutustelehed võitlevad turu pärast

11. aprill 2001, 07:52

Eestis tegutseb praegu kaks suuremat kuulutustelehte, Soov ja Kuldne Börs, kuid ekspertide hinnangul on siinset väikest turgu arvestades mõistlik välja anda vaid üht eestikeelset väljaannet, kirjutab Postimees.

Arvestuslikult kuulub pisut üle poole kuulutustelehtede turust peamiselt Soome kapitalil põhinevale Kuldsele Börsile, mis on viimastel aastatel ka kahest lehest ainsana pidevalt kasumit teeninud.

Kuldse Börsi peatoimetaja ja selle 10 protsendi aktsiate omaniku Külliki Alekandi sõnul oli mullu lehe käive pisut üle 17 miljoni krooni ja kasum 2,2 miljonit krooni. Aasta varem oli samad numbrid vastavalt 13,9 miljonit ja 1,5 miljonit krooni.

Samas vähem kui poolt turust hoidev ajaleht Soov oli viimaste aastate jooksul esimest korda kasumis mullu, mil tulud ületasid kulusid 400 000 krooni võrra.

Soovi käive oli selle omaniku Tiiu Järviste sõnul mullu 7,8 miljonit krooni. 1998. ja 1999. aastal teenis Soov aga kokku ligi miljon krooni kahjumit.

Järviste sõnul on märgiks turuvõitlusest ka see, et viimastel aastatel on Soovile korduvalt ostupakkumisi tehtud. Viimati tegi pakkumise Kuldset Börsi välja andva ASi Infesto suuromanik. ?Nende pakkumine oli minu jaoks aga liiga väike,? lausus Järviste.

Tuleviku üheks olulisemaks märksõnaks peavad nii Järviste kui ka Alekand sarnaselt muule meediale internetti. Samas ei pea kumbki neist aga tõenäoliseks, et internetiväljaanne lähiaastatel paberlehest olulisemaks muutub.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing