Arvutitootmine jälgib tavapärast kõverat

Kaido Einama 12. aprill 2001, 00:00

Märtsis alanud arvutiostjate elavnemine on ka sel aastal koos kevadega saabunud. Tootmisnumbrite poolest on 2001. aasta olnud koguni edukam kui mitmed eelmised. Microlink, Ordi ja Datagate pole esikolmikus samuti suured üllatajad.

MicroLink Arvutid müüs 30 protsenti oma käibest märtsis läbi arvutid.com-i ehk e-keskkonnas. See tulemus on saavutatud vähem kui 2 kuuga alates e-äri käivitamisest, kus kasutaja saab kokku panna just oma vajadustele või rahakotile vastava arvuti. Sellest 30st protsendist moodustasid valdava enamuse edasimüüjate ostud, kes said oma partiisid vastavalt läbimüügile tellida.

Microlinki järel teisel kohal oleva Ordi käive suurenes I kvartalis 52% võrreldes möödunud aastaga, arvuteid toodeti aga ligi kolmandiku võrra rohkem kui aasta tagasi kolme kuuga. Ordi arvutid on madalast hinnaklassist liikunud keskmise ja kõrgema poole. Kogu stabiilse arvutituru juures on aga huvitav teada, kui suur on nende osa võrreldes kodumaiste tootjatega. Ametlikult aga välismaiste arvutite esindajad Eesti müüginumbreid ei avalda.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:22
Otsi:

Ava täpsem otsing