Ülo Toomsalu • 11 aprill 2001

Pikaliiva elamurajoon teenib riigile kahjumit

Liikluskindlustusfond ei ole siiani tagasi saanud kolme aasta eest Tallinna äärelinna elamurajooni jaoks 9 miljoni krooni eest ostetud maasse tehtud investeeringuid. Projekti kasumlikkuses on kahelnud nii kinnisvarafirmad kui riigikontroll, kirjutab Postimees.

Harku järve äärde Pikaliiva elamurajooniks ostis fond ligi kümme hektarit maad 1998. aasta jaanuaris ning tehingut vahendas toona kinnisvaraga tegelev eraisik. Fondi üldosakonna juhataja Jaak Kanteri sõnul maksti talle tavapärast vahendustasu, mis jäi ühe ja kolme protsendi vahele.

Samas on Postimehele mitmelt poolt kinnitatud, et tegelik vahendustasu oli toona ligi kaks miljonit krooni. Kanteri sõnul on selline jutt vale. ?Täpset numbrit ei saa ma öelda, kuid vahendusprotsent jäi 1,5 ja 2,5 vahele,? kinnitas Kanter. Seega teenis vahendaja tehingult kuni 225 000 krooni.

Kanteri sõnul on fond hoolimata projekti venimisest investeeringuga rahul. Kuigi ühtegi maja pole veel ehitatud, on elamukruntide orienteerivaks hinnaks 200 krooni ruutmeetrilt, mis on kunagise ostuhinnaga võrreldes kaks korda enam.

Liikluskindlustusfondi nõukogu liikme Georg Ormi sõnul ei ole fondi juhtkond elamurajoonist ja sellega seonduvast nõukogule aga kordagi rääkinud, mistõttu ei ole neil projektist aimugi.

?Asi on venima jäänud, kuid fondi juhtkond ilmselt arvab, et tegemist on nende eraäriga, ja meid sellesse ei pühenda,? lausus ta.

Hetkel kuum