Simpeliga sai neli tundi tasuta lobiseda

Väinu Rozental 12. aprill 2001, 00:00

EMT infojuhi Kaja Pino sõnul lülitati eile pärast tehnilise rikke avastamist Simpeli arveldusmehhanism ümber nii, et kõneminuteid ei arvestatud maha mitte kohe kõne toimumise järel, vaid kõned summeeriti. ?Kui süsteem kell 14.21 töökorda sai, arvestati kõnetasu korraga tagantjärele maha,? täpsustas Pino.

Nendelt Simpeli kaardi kasutajatelt, kelle kaart rikke ajal oli nullis, raha võetud kõnede eest tagantjärele sisse ei kasseerita, kinnitas Pino. ?Kuna tegu oli EMT-poolse tehnilise veaga, siis on tasuta kõneaeg miinuses olnud kaardi omanikele kingutuseks,? ütles Pino.

Simpeli tootejuht Robert Golubev ei osanud öelda, kui suurt kahju EMT tühja kaardiga peetud kõnede tõttu kandis. ?Kahjude kokkuarvamine võtab aega mitu päeva,? sõnas Golubev ja lisas, et Simpelil on üle 100 000 kliendi.

Teade võimalusest pidada tühja kaardiga tasuta kõnesid levis eile kulutulena. Nii näiteks panid mitmed Tartu kooli õpetajad tähele, et eile keskpäeval avaldasid õpilased ebaloomulikult palju soovi lahkuda tunnist või tegid poppi.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:22
    Otsi:

    Ava täpsem otsing