Välisbörside mõju on nakkav

Raivo Sormunen 12. aprill 2001, 00:00

Üleeile tugevalt ja eile mõnevõrra vähem kärmelt üles rühkinud välisturud tõukasid Tallinna börsi aktiivseima Eesti Telekomi aktsia eile ligi 70 krooni piirini. Aktsia sulgus 69,75 kroonil ehk 3,7protsenti üleeilsest sulgemishinnast kõrgemal.

USA investorite sisetunne on viimase nädala jooksul öelnud, et aktsiaturud on kukkunud juba küllalt kiiresti, aeg oleks hakata juba ülespoole liikuma. Eesotsas Eesti Telekomi aktsiaga püüab seda jäljendada ka kogu Tallinna Väärtpaberibörs.

Eile kaubeldi tugevalt kõigi Tallinna börsi liideraktsiatega. Tehingute arvuka kogunes päeva lõpuks 144, mis on viimase viie nädala parim tulemus.

Lisaks Eesti Telekomile rallis tugeva aktiivsuse kasvu tagajärjel üles ka Norma aktsia, tõustes viimase kahe ja poole kuu kõrgeima, 49,30 krooni tasemeni. Päevaga ülesminek seega 3,5%. Kui palju aktsial üles minna lastakse sõltub juba järgmise nädala neljapäevast, kui ettevõtte avaldab teadaolevalt esimese Tallinna börsi ettevõttena oma esimese kvartali majandustulemused.

7,6 mln krooni eilsest 15,8 mln kroonisest päevakäibest andnud Hansapanga aktsia liikus viiendat päeva vaikselt ülesmäge, peatudes 135,50 kroonil ehk 0,4% plussis. Kohalike maaklerite sõnul on välishuvi aktsia vastu endiselt püsiv. Üle 3 mln krooni eest ehk teisisõnu harukordselt tugevalt kaubeldi eile aktsiaga ka Helsingi börsil.

Hansapanga aktsia peaks tugev püsima ka täna. Aktsiale võiks värsket jõudu juurde süstida eile õhtul avalikustatud teade sellest, et Leedu valitsus on Hansapangale Leedu Hoiupanga erastamisprotsessis rohelist tuld näitamas.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:22
    Otsi:

    Ava täpsem otsing