Erastamisagentuur asub GIBBiga läbi rääkima

12. aprill 2001, 08:10

Erastamisagentuuri (EEA) nõukogu kiitis eile heaks agentuuri plaani alustada läbirääkimisi Eesti Raudtee 66 protsendi aktsiate erastamist nõustanud Briti konsultatsioonifirmaga GIBB lepingutasude piirsummade kehtestamise üle, kirjutab Postimees.

EEA nõustaja Väino Sarneti hinnangul ei ole GIBBi pakutud teenuse kvaliteet ja selle eest makstav tasu tasakaalus. ?GIBB ei ole täies mahus täitnud kõiki nõustamise lepingus ettenähtud kohustusi,? ütles Sarnet. ?Samas on kogu protsessi seganud kohtuvaidlused.?

EEA nõukogu liikme Ignar Fjuki kinnitusel peaks läbirääkimistel GIBBiga jõutama hinnavahemikku, kus nõustamise eest makstakse kaks kuni kolm miljonit Inglise naelsterlingit (50-76 miljonit krooni). Seni on riik Eesti Raudtee erastamist nõustavale GIBBile maksnud ligikaudu 40 miljonit krooni.

Kui kokkulepet konsultatsioonifirmaga ei sünni, siis jõuab vaidlus Sarneti sõnul vahekohtusse.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing