Jürgenson valetas GIBBi lepingutasude kohta

12. aprill 2001, 08:08

Teede- ja sideminister Toivo Jürgenson valetas avalikkusele, kui kinnitas, et Eesti Raudtee erastamisnõustamise tasu Briti konsultatsioonifirmale GIBB ei ületa 100 miljonit krooni, sest tegelikult kujuneb lepingust tulenev tasu kümneid miljoneid kroone suuremaks, kirjutab Postimees.

Erastamisagentuur avalikustas eile nõukogule GIBBile makstavad nõustamistasud, mis varem olid salastatud. Vastavalt GIBBiga sõlmitud lepingule oleksid teenustasud Rail Estoniaga lepingu sõlmimisel ulatunud 145-185 miljoni kroonini, Baltic Rail Service?ile erastamise korral saaks GIBB aga 105-145 miljonit krooni.

Jürgenson on varem kinnitanud, et GIBBi hind nõustamise eest ei ületa kindlasti 100 miljoni krooni piiri. Eile väitis minister Postimehele pressiesindaja vahendusel, et ka talle tulid erastamisnõustaja Väino Sarneti avalikustatud arvud suure üllatusena. Jürgenson lisas, et varem rääkis agentuur 70-80 miljonist kroonist.

Agentuuri nõustaja ja läbirääkimisrühma juht Väino Sarnet kinnitas eile, et nõukogule nimetatud numbrid on äärmuslikud ja makstaks välja vaid eri lepingupunktide kokkuliitmisel. ?Siin on aga võimalikud erinevad tõlgendused,? lisas Sarnet.

Erastamisagentuuri nõukogu liige Ignar Fjuk kinnitas, et GIBBi nõustamise hind oli mitmele nõukogu liikmele suureks üllatuseks. Samas ei osanud ta öelda, miks Jürgensonil kui erastamist korraldaval ministril puudus lepingutest korralik ülevaade.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing