Koit Pikaro uurib Eerik Krossi tegusid

12. aprill 2001, 15:13

Riigikogu liige Koit Pikaro saatis siseministrile arupärimise, et teada saada, kes oli Eesti julgeolekuga seotud ametnik, kelle palvel aitas Eerik Niiles Kross 1999. a novembris riiki pettur Antonio Angotti.

Pikaro väitel soovib ta siseministrilt lisaks veel teada, kas Kross on esitanud riigiametnikele raudtee erastajate kohta valeandmeid.

Endine valitsuse luurekoordinaator Eerik Kross on väitnud, et ta helistas kellegi riigi julgeolekuga seotud isiku palvel 1999. a tollasele piirivalvejuhile Tarmo Kõutsile ning palus Rail Estoniaga seotud, USAs tagaotsitava Antonio Angotti riiki lubada.

Eesti Päevaleht ja Postimees süüdistavad täna Eerik Krossi seotuses Pakterminali endise juhi Anti Oidsalu korraldatud afääriga. Selle eesmärk oli lehe andmetel riigiametnike abil raudtee Rail Estoniale maha müüa ja selle arvelt vaheltkasuna 200 ? 300 miljonit krooni teenida.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing