Pärnu sadamafirmad ei nõustu linna pakutud piiranguga

12. aprill 2001, 08:44

Pärnu linnavalitsus saatis sadamafirmadele märgukirja, milles tegi ettepaneku lõpetada sadamates laadimistööd õhtul pärast kella üheksat, et tagada elanike öörahu, kirjutab Pärnu Postimees.

Linnavalitsuse avalike suhete nõunik Romek Kosenkranius ütles, et märgukirja põhjustasid Vana-Pärnu ning Ülejõe elanike kaebused, keda öisel ajal häirib raskeveokite sõit ja laadimistööde müra sadamas. Paljud sealtkandi inimesed on teatanud linnavalitsusele, et puiduveoautod liiguvad öösel kella poole kaheni ning nad ei saa müra ja vibratsiooni tõttu magada.

Sadamafirmade juhid üritasid probleemi linnavalitsuses selgeks rääkida, kuid ühisele arvamusele ei jõutud.

ASi Pärnu Sadama direktor Peeter Volkov ütles, et kõigepealt tuleks müratase kõigis vaidlusalustes kohtades ära mõõta, et saada selgeks, kas ja kus norme ületatakse ning kas sadamaisse kaupa vedavad autod ikka põhjustavad tavalist liiklusfooni ületavat müra.

?Kui saame detsibellid kätte ja kui need kusagil norme ületavad, hakkame mõtlema, mida ette võtta,? rääkis Volkov.

AS Pärnu Laevatehase tegevdirektor Juhan Pihelbu mainis, et ei tea Euroopast ühtegi näidet, kus sadamais oleks laadimistööde aega piiratud, ja kui Pärnu linnavalitsus seda teeks, saaks ta kurikuulsaks.

?Sadama läbilaskevõime langeks öise piiranguga kolmandiku võrra,? väitis Pihelbu.

Ta selgitas, et lepingud ja laevade liikumise graafikud on pika aja peale ette määratud ning neid ei saa niisama lihtsalt muuta. Samuti halvaks piirang ekspordifirmade töö nii Pärnumaal kui Kagu- ja Lõuna-Eestis, kust kaubavood Pärnu sadamasse suunduvad.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing