Ülo Toomsalu • 16. aprill 2001 kell 6:30

Riigihangete amet protsessib riigihangete seaduse vastu

Riigihangete ameti peadirektor Ülo Sarv pöördus eelmisel nädalal õiguskantsler Allar Jõksi poole taotlusega, paludes tal kontrollida äsja vastuvõetud riigihangete seaduse muudatuste vastavust põhiseadusele, kirjutab Eesti Päevaleht.

Enim on Sarve ärritanud seni riigihangete ameti juures tegutsenud vahekohtu ärakaotamine ning selle otsustusvõime panek peadirektori õlule.

?See osa seadusest oli protestitud ka riigikogu juriidilise osakonna poolt, kuid riigikogu jättis selle protesti tähelepanuta,? ütles Sarv.

Sarv selgitas, et kui siiani lasus peadirektoril riigihankes osalevate poolte lepitamine ning ebaõnnestunud lepitamise suhtes tegi otsuse vahekohus, siis nüüd on see tehtud kõik peadirektori kohustuseks.

Koos oma taotlusega läkitas riigihangete ameti peadirektor õiguskantslerile ka Tartu Ülikooli professorite Kalle Meruski ja Indrek Koolmeistri kriitilise arvamuse muutunud riigihangete seaduse kohta. Sarv avaldas lootust, et õiguskantsleri kantselei asub riigihangete seaduse vastavust põhiseadusele kontrollima juba sel esmaspäeval.

Hetkel kuum