Ülo Toomsalu • 16 aprill 2001

SLÕL: tartlaste keeruline lõppmäng

Avaliku arvamuse ja ajakirjanduse ühendatud surve aitasid Peeter Tulviste Isamaaliidu ametlikuks presidendikandidaadiks ning küllalt tõenäoliselt ka uueks Eesti presidendiks, kirjutab SL Õhtuleht tänases juhtkirjas.

SL Õhtuleht on endiselt veendunud, et avalikkuse ees puhas ja üsna apoliitiline minevik upitasid Tulviste mõne nädalaga nii kõrgele.

Kaks Tartu meest - Tulviste ja reformierakondlane Toomas Savi - on küllalt uhked, et liikuda lubatud ja lubamatute võtete piirimail Kadriorgu. SL Õhtulehe arvates Tulviste ja Savi kõrvale teisi tõsiselt võetavad kandidaate pole.

Oleme enam kui veendunud, et Tulviste rikkumata nime üritatakse jõuliselt mustata. Huvirühmadest puudu ei tule. Seega on kindel, et valimispäevaks on Tulviste jõudnud poliitikas tegutseda (loe: olla) piisavalt, omamaks sama plekilist renomeed kui Savi. Võimalikud on ka parteide, isikute ja majanduslike huvirühmade vahelised kokkulepped.

SL Õhtuleht ootab huvitavat, puhast ja ausat lõppmängu hoolimata sellest, kas mängu tahetakse mõni tõeline üllatuskandidaat lükata.

Hetkel kuum