Ümbrikupalga tunnistaja jääb karistuseta

17. aprill 2001, 00:00

Maksukorralduse seaduse eelnõu § 163 ütleb:
(1) Maksuõigusrikkumise vähese tähtsuse korral võib maksuhaldur vabastada rikkuja halduskaristusest ning teha rikkujale hoiatuse.
(2) Isik vabastatakse täielikult või osaliselt karistusest, kui ta enne selles asjas revisjoni või haldusõiguserikkumise menetluse alustamist teatas maksuhaldurile kirjalikult andmed selles peatükis sätestatud õiguserikkumise tulemusel tasumata või kinni pidamata ja üle kandmata jäänud maksusumma kohta ning on tasunud või asunud tasuma maksusummat ning sellelt arvestatud intressi.

Sama eelnõu § 164 näeb ette ka karistuse vähendamise:
(1) Riiklike maksude maksuhalduril on õigus õiguserikkumise olemust ja iseloomu arvesse võttes õigusrikkuja taotlusel vähendada määratud trahvi kuni 50 % ning sama õiguserikkuja suhtes mitte rohkem, kui ühel korral kolme aasta jooksul.

Maksukorralduse seadusega seotud seaduste muutmise eelnõuga tehakse vastavad muudatused ka haldusõiguserikkumise seadustikku. Selle § 141 täiendatakse lõikega 11 järgmises sõnasutuses:
(11) Selles paragrahvis sätestatud õiguserikkumise toime pannud isik vabastatakse täielikult või osaliselt karistusest, kui ta avaldab enne revisjoni või haldusõiguserikkumise menetluse alustamist maksuhaldurile või muule pädevale riigiasutusele kirjalikult andmed õiguserikkumise tulemusel tasumata või kinni pidamata ja üle kandmata jäänud maksusumma kohta ning on maksuvõla tasunud või asunud seda tasuma.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:23
    Otsi:

    Ava täpsem otsing