Isamaaliit üritab muuta Tartu üldplaneeringut

17. aprill 2001, 08:24

Tartu linnavolikogu Isamaaliidu fraktsioon soovib Reformierakonna vastuseisust hoolimata kaotada linna üldplaneeringust Tartu küttepiirkondadeks jagava punkti, et kõik tarbijad saaksid ise valida kütteliiki, kirjutab Tartu Postimees.

Juba poolteist aastat üksmeelselt töötanud linnavolikogu koalitsioon - Reformierakond ja Isamaaliit - on jõudnud esimese tõsisema erimeelsuseni.

Isamaaliitlased soovivad, et tartlased saaksid ise vabalt kütteliiki valida, reformierakondlased arvavad, et üldplaneeringut on veel vara muuta ja majade kaugküttevõrgust ära lubamine võib tähendada Tartu soojamajanduse pankrotti.

Läinud nädalal arutasid üldplaneeringu muutmist linnavolikogu linnamajandus- ning arengu- ja planeerimiskomisjon. Majanduskomisjon otsustas seitsme poolt- ja kahe erapooletu häälega toetada planeeringu muutmist, ent planeerimiskomisjonis oli muutmise vastu kuus ja poolt viis komisjoni liiget.

Arengu- ja planeerimiskomisjoni esimees, reformierakondlane Verni Loodma põhjendas ettepaneku mittetoetamist sellega, et komisjonile esitatud materjalid ei suutnud kuut vastuhääletanut veenda hakata muutma alles 1999. aasta oktoobris kehtestatud üldplaneeringut.

Isamaaliitlast Parvel Pruunsilda aga kummastas asjaolu, et alates 1999. aasta oktoobrist on Tartus lokaalküttele läinud 39 maja või ühistut, millest 13 asuvad linna üldplaneeringu järgi kaugküttepiirkonnas.

Pruunsild on veendunud, et isegi kui planeeringu muutmine volikogus läbi ei peaks minema, tulevad linnajuhid selle teema juurde tagasi, kui esimesed ühistud kaebavad linna kohtusse selle eest, et neil ei lubata minna lokaalküttele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing