Peeter Tulviste: uus töökorra seadus mind presidendina ei ahistaks

17. aprill 2001, 13:18

Ametikohustusi ja volitusi määratlev presidendi töökorra seadus ei ahista riigijuhi õigusi, ütles Isamaaliidu presidendikandidaat Peeter Tulviste EPL Online?ile.

Seadus kohustab presidenti kinnitama ametiisikuid ametisse 30 päeva jooksul pärast riigikogult sellekohase ettepaneku saamist. Tulviste hinnangul on see säte vajalik selleks, et kiirendada ametnike määramist ning nii ei jää ametikohad pikaks ajaks täitmata.

Ametist lahkuv president saab riigi kulul kaks palgalist töötajat. Tulviste ütles, et palgalisi töötajaid on endisel riigijuhil kindlasti vaja, kuna hulk kohustusi ei lõppe ametiajaga ning presidendi arhiiv vajab samuti korrastamist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing