Res Publica pürib parteiks

17. aprill 2001, 08:10

Eesti parteimaastikule võib parempoolse maailmavaatega poliitilise ühenduse Res Publica erakonnaks muutumise näol peagi lisanduda uus erakond, mille tulemusel võivad paremerakonnad killustuda, kirjutab Eesti Päevaleht.

Res Publica (RP) eestseisuses on ühenduse erakonnastumist mitu korda mitteametlikult arutatud, kuid vastava otsuse saab teha ainult aasta lõpus kogunev ühenduse üldkogu. ?Paljud meie liikmed on seisukohal, et Eesti poliitilisele kaardile võiks tulla uus jõud,? tunnistas RP peasekretär Tõnis Kons.

RP algatas liikmeskonnas diskussiooni ühenduse uue programmi koostamiseks, mille eesmärk on pakkuda avalikkusele konkreetseid ideid ja lahendusi ühiskonna põhiküsimustes.

Isamaaliidu ja RP liige Mart Nutt viitas sellele, et ideelises plaanis on paremtiib kaetud ja RP erakonnastumine võib anda paremjõudude ühtsusele teatava tagasilöögi. ?Halvim on olukord, kui mõni parempoolne erakond ei ületa RP areenile tulekul riigikogu valimistel valimiskünnist. Ukse taha jäänud erakond võtab ainult teistelt paremerakondadelt hääli ja suurendab oponentide hääli,? nentis Nutt.

RP erakonnastumist ette valmistava programmitoimkonna juht on Tartu Ülikooli Kliinikumi juhatuse liige Mart Einasto. Toimkonda kuuluvad endine Postimehe peatoimetaja Marko Mihkelson, ASi Trigon Capitali partner Piret Raudsepp, ASi EMI-EWT nõukogu esimees Urmas Hallika, Viljandi Kultuurikolled?i rektor Anzori Barkalaja.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing