Philips andis teise kvartali kasumihoiatuse

ÄP Online 18. aprill 2001, 00:00

Philipsi esimese kvartali kasum langes 53 miljoni euroni (830 miljonit krooni) ehk 4 sendini aktsia kohta. Eelmise aasta samal perioodil teenis ettevõte 614 miljonit eurot (9,6 miljardit krooni) ehk 46 senti aktsia kohta.

Philips tunnistas, et kaotab tõenäoliselt raha ka selle aasta teises kvartalis.

Firma teatas ka, et koondab 6000?7000 töökohta ehk umbes 3% kogu tööjõust. Philipsi pressiesindaja sõnul puudutab koondamine põhiliselt komponentide ja tarbijaelektroonika tootmise üksusi. Mõlemas neist töötab umbes 40 000 inimest.

Täpsemad plaanid avaldab ettevõte selle kvartali jooksul.

?Näib, et piiri taga on asjad kehvad,? ütles SNS Securitiesi analüütik Bert Siebrand, kes langetas oma investeerimissoovituse ühe astme võrra neutraalsele tasemele. ?Näib, et see aasta on kahjumite aasta,? lisas ta.

Philipsi aktsia kukkus uudise peale 11 protsenti.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing