Eenmaa vangimineku otsusest ?okeeritud, puhkes nutma

Inno Tähismaa 18. aprill 2001, 15:18

Tänane kohtuotsus 1,5 aastaks vangimineku ja 29,5 mln krooni maksmise kohta ?okeeris endist Virumaa Kommertspanga juhti Malle Eenmaad - ta vaid palus end õigeks mõista ja puhkes nutma, kirjutas Postimees Online.?

Malle Eenmaa ütles kohtuistungil oma viimases sõnas, et 1,5 aasta pikkune kohtus käimine on ta ära väsitanud. Ta suutis öelda vaid viis sõna: «Ma palun end õigeks mõista,» ja puhkes seepeale nutma. Hetke pärast ta kogus end ja vabandas emotsioonide pärast.

Süüdimõistva kohtuotsus ära kuulanud, seisis Eenmaa sõnatult. Lõpuks ütles ta ajakirjanikele: «Ma pole kohtule valetanud. Mul on väga raske. Ma pole kedagi mõjutanud. Minu jaoks on see otsus mõistetamatu.»

Eenmaa rääkis, et kohus arvestas kahe eeluurimisel ja kohtus valet tunnistanud kunagise Ameerika Välisabi Kasutamise Fondi nõukogu liikme tunnistusi, kuid jättis teise kahe, ja ka tema enda jutu tähelepanuta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing