Ösel müüb Paljassaare kalatööstuse leedulastele

18. aprill 2001, 08:10

AS Ösel peab Leedu kalatöötlejaga läbirääkimisi Paljassaare kalatööstuse müümiseks, et keskenduda mahlatootmisele. Samuti üritab Ösel müüa osa joogikaubamärke, kirjutab Eesti Päevaleht.

?Võimalik ostja on kaubamärgi Viciunai omaniku tütarfirma Plunges Kooperatine Prekyba,? ütles ASi Ösel juhatuse esimees Olari Taal. ?Viciunai on väga suur Leedu kalatöötleja, kes on eriti tugev idaturul. Nende tooteid on ka Eestis laialt saadaval.?

Ösel loodab lepinguni jõuda juba aprillis, esimesed kontaktid olid Taali sõnul möödunud aasta lõpus.

Taali väitel on Paljassaare kalatööstus väga heas korras. Viciunai eesmärk on teenida tekkiva müügi- ja toormeostu sünergia pealt. ?Kuuldavasti investeeritakse koheselt ka täiendavatesse seadmetesse,? lisas Taal.

Taal ei avaldanud ostu- ega müügihinda. ?Ettevõtte väärtus on võrreldes 1999. aastaga oluliselt kasvanud. Meil läheb hästi ja see kajastub ka müügihinnas,? ütles Taal. Kalatööstuse müügiotsus on pragmaatiline, sest tuli hea pakkumine, lisas ta.

Ösel on võtnud selle aasta tegevusplaani tütarfirma Ösel Foods kaubamärkide arvu kahandamise, kuna neid on hetkel liiga palju.

?Kavatseme keskenduda üksikutele kaubamärkidele ja loobume kontserniosast, mis meie jaoks vähem oluline,? rääkis Öseli kommunikatsioonijuht Kristel Raesaar. Ösel on juba loobunud marjatootmisest ja seenekasvatusest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing