Internetiuss muudab nime

ÄP 19. aprill 2001, 00:00

Kaspersky Lab ja F-Secure hoiatavad arvutikasutajaid uue Interneti ussi Badtrans eest, mis on avastatud ringlemas ka Euroopas ja mille leviku eripärad võivad kahjustada elektronpostiserverite normaalset funktsioneerimist.

Ussviirus kujutab endast programmifaili EXE formaadis suurusega umbes 13 KB pakitud kujul. Ta nakatab arvuteid, mis töötavad operatsioonisüsteemis Windows 95/98/ME/NT/2000.

Uss saadetakse ohvri arvutisse elektronpostiteatega, milles on tekstirida ?Take a look to the attachment? ja kaasas on fail, mille nimi valitakse suvaliselt ussi kehasse ehitatud nimekirjast.

Koos salastatud informatsiooni lekitamisega kasutaja arvutist võib uss teatud tingimustel esile kutsuda teise kahjuliku efekti, mille tulemusena suureneb oluliselt elektronposti liiklus nakatunud arvutite vahel ja mõnedel juhtudel toimub isegi serverite kinnijooksmine.

Uss kirjutab kirja teema lõppu kaks tühikut, mille järgi tuvastab enda kirjad ja ei vasta neile omakorda. Kuid see ei tööta siiski alati. Paljud elektronposti serverid kustutavad e-kirja teema lõpus olevad tühikud ning uss hakkab vastama ka iseenda kirjadele. Selle tulemusena hakkab nakatunud arvutite paar pidevalt saatma üksteisele viirusega kirjasid, mis võib halvata elektronposti serverite tegevust ja üle koormata Interneti andmesidekanalid.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:23
    Otsi:

    Ava täpsem otsing