Koomiks teeb Windowsi algajale selgeks

ÄP 19. aprill 2001, 00:00

Windows võib peita endas palju varjatud võimalusi, võib selguda ka juba pikemat aega arvutikasutajale. Palju asju on lihtsalt huvitav meelde tuletada, alates kursori liikumisest ja sellest, kuidas teksti arvutis ikkagi koostatakse.

Raamat on kirjutatud Riias 1999. aastal. Sellest ajast on tegelikult palju muutunud, kuid algajatele mõeldud raamat püsib enamasti teemadel, mis on aegade jooksul jäänud üsna samaks. Palju nippe tunneb ära arvutikonsultant või kasutajatugi, sest esimestes peatükkides näiteks õpetatakse, mida teha, kui arvuti sisselülitamisel ekraan jääb pimedaks. Eks ikka monitor ka sisse lülitada. Või kui mõni programm on kuhugi kadunud ? siis tasub vaadata, kas ta pole mitte teise programmiakna taga.

Näiteks trükkimise peatükk seletab ära, miks printer jälle hulga paberit raiskas ja midagi justnagu valesti tegi. Tegelikult kasutaja käskis nii teha.

Iga peatüki lõpus on ka kontrollküsimused. See pole aga kõik ? kui küsimused õigesti vastatud, tuleb lahendada mõned praktilised ülesanded. Kui need ka ühel pool, järgnevad testülesanded, mis nõuavad pingutust kohati ka keskmiselt arvutikasutajalt.

Windows algajatele lõpeb kokkuvõtliku inglise-eesti arvutisõnastiku ja sõnaseletustega. Lisaks operatsioonisüsteemi tundmaõppimisele õpetatakse kasutama ka Wordi, Excelit ja lihtsamaid arvutigraafikaprogramme.

A4 formaadis spiraalköitega raamatus on 176 lehekülge, üle 250 illustratsiooni ja ta maksab 160 krooni. Eesti keelde on raamatu tõlkinud ja välja andnud arvutilehte Edit kirjastav Gallantsoft OÜ.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:23
    Otsi:

    Ava täpsem otsing