Kallite sigarettide hind tõuseb

19. aprill 2001, 08:00

Riigikogu võttis vastu sigarettide aktsiisimäära eelnõu, mille kohaselt hakkab 1. juulist sigaretipakile kehtima fikseeritud aktsiis kolm krooni, millele lisandub paki hinnast tulenev määr 21 protsenti, kirjutab Eesti Päevaleht.

?Kallimate sigarettide hind tõuseb, odavamatel langeb,? ütles määrad välja pakkunud rahandusministeeriumi nõunik Madis Müller. Tema sõnul oli seaduse eesmärk, et odavamate sigarettide hind enam ei tõuseks, sest selles klassis valitseb salakaup.

Riigikogu liige Rein Järvelill pakkus alternatiivina välja fikseeritud osa üks kroon ning hinnast sõltuva komponendi 34 protsenti.

?Seadus ei muuda midagi,? lausus Austria Tabak Eesti peadirektor Urmas Silman. Must turg on tema hinnangul 30 protsenti ehk minimaalselt 150 miljonit krooni. ?Illegaalne osa võib kasvada 40 protsendile, kuna aktsiisimuutus ei odavda oluliselt madala hinnaga suitsu, mistõttu domineerib 7-8kroonine salasuits.?

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing