Savenkov ostis Paldiskis tehase

19. aprill 2001, 12:58

Alkoholikontserni Onistar suuromanik Igor Savenkov ostis Paldiski sadamaga külgneval krundil endise sõjatehase hooned, kus tahab hakata tootma metallkonstruktsioone, et neid siis Paldiski Põhjasadama kaudu, mida haldava Paldiski Sadamate ASi nõukogu esimees ta on, välja vedama hakata.

Savenkov ütles, et omandas tehase, selleks et see korda teha ja seal erinevaid metallkonstruktsioone tootma hakata. Ostuhinda ta ei avalikustanud, kuid on teada, et algul küsiti selle eest kaks miljonit dollarit, mida Savenkov paljuks pidas.

Paldiski linn kinnitas hiljuti Paldiski Põhjasadama detailplaneeringu ja Savenkov on hakanud seal juba toimetama. Onistaris Savenkovi nõunikuna töötav Tiit Maidre ütles, et on tellitud keskkonnauuring ja sadama süvendusprojekt ning korrastatud raudteed. Kavas on parendada laoplatsid ja ehitada kinnine ladu.

Esialgne investeering Paldiski Põhjasadamasse on 17 miljonit krooni. Hiljem võib sellele lisanduda üle miljoni dollari maksev kai.

Paldiski Põhjasadam kuulub firmale nimega Baltic Republis Investements Ltd, mille omanikeringi on sellega seotud Paldiski üks tippjuhte Jaan Mölder aastaid saladuses hoidnud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing