Viinatootja Igor Savenkov võimutseb Paldiski sadamas

19. aprill 2001, 08:06

ASi Onistar põhiaktsionär Igor Savenkov alustas jõulist tegevust Paldiski Põhjasadamas, lootes seeläbi lõigata kasu äritegevuse alustamisega talle naabruses kuuluvatel kruntidel, kirjutab Eesti Päevaleht.

?Savenkovil on otse sadama kõrval mitu suurt krunti ning ainus võimalus seal mingit tootmist alustada oli sadam tööle panna,? ütles Savenkovi nõunik Onistaris Tiit Maidre.

Sadama jõuline ülevõtmine algas tänavu veebruaris, kui ainuomaniku otsusega valiti Paldiski Sadamate ASi nõukogu esimeheks Savenkov, nõukogu liikmeteks Maidre, Paldiski endine linnapea Jaan Mölder ning omanikke esindavast advokaadibüroost Peeter Lepik ja Martin Simovart.

Paldiski linnalt ostis sadama Baltic Republic Investments Ltd, mille omanikke esindab advokaadibüroo Lepik Luhaäär. Maidre ei soovinud kommenteerida, kas Savenkov on Baltic Republic Investmentsi põhiomanik.

Juhatuse liikmeks lisandus mõned aastad tagasi koos Maidrega Bekkeri sadamas tegutsenud Rein Pinn, kelle nõusolekuta ei tohi senine Paldiski Sadamate juhatuse esimees Heldur Suun enam ühtegi otsust teha.

Maidre märkis, et nad on juba alustanud sadama renoveerimisega. Korda on tehtud raudteeharu ja lammutatud vanad hooned, mille asemele rajatakse uus kinnine ladu.

Aktsiate üleminek Paldiski linnalt Baltic Republic Investmentsi kätte toimus kahes järgus ? algul 95 ja siis ülejäänud viis protsenti aktsiatest. Paldiski ekslinnapea Jaan Mölder väitis, et aktsiate müügi otsuse tegi Paldiski linnavolikogu. Samas ei suutnud ta meenutada tehingu täpset hinda.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing