Tõnis Arnover • 19 aprill 2001

Briti valitsus tahab esimesena keelustada inimese kloonimise

Briti valitsus esitas täna seaduseelnõu, millega tahetakse keelustada inimese kloonimine. Niimoodi tahab valitsus maandada avalikkuses tekkinud kartusi liiga kaugele minevate geneetiliste uuringute pärast, ütles Financial Timesis Briti tervishoiuminister Alan Milburn.

Suurbritannia on esimene riik, kes soovib inimese kloonimist seadusega keelata. See ei takista ministril siiski õhutamast Briti firmasid jätkama kloonimistehnoloogia arendamist.

Milburni sõnul on geneetiline revolutsioon juba alanud. Kuna see pakub geneetiliste haiguste raviks tohutult võimalusi, siis on valitsusel kavas viie aastaga luua neli uut teadusparki, mis hakkavad nende uuringutega tegelema. Kuid enne kui see teoks saaks, on vaja üldsus maha rahustada, ja seda eesmärki kannabki eelmainitud seaduseelnõu.

Hetkel kuum