Tõnis Arnover • 19 aprill 2001

Purjus eestlane laamendas Kaunase kaubahallis

Maani täis 27aastane eesti mees võeti eelmisel nädalal kinni Kaunase Garliava eeslinna kaubahallis, kus ta loopis poekülastajaid kurkide ja banaanidega ning lõhkus külmkambri akna, tekitades poele kahju 3600 krooni eest. Sellest kirjutab Leedu päevaleht Kauno Diena.

Mees viidi politseijaoskonda kainenema, kus tema taskust leiti Riia-Berliini bussi pilet. Nimetatud buss oli selleks ajaks jõudnud juba Poolasse.

Pärast väljamagamist selgitas mees, et oli sõitnud bussiga Saksamaale tööle, kuid hakanud bussis napsu võtma ja suitsetama. Kannatuse kaotanud bussijuhid olid ta ühes bensiinijaamas bussist maha tõstnud, kus mees oli jätkanud purjutamist.

Et pääseda kriminaalvastutusest, helistas mees Eestisse oma perele, kes lubas talle kompensatsiooniks vajaliku hulga sularaha Kaunasesse toimetada. Muu hulgas oli mees kaotanud oma passi.

Hetkel kuum