Soome alkoholipiirang lühireisidelt

20. aprill 2001, 00:00

Soome parlamendis viimasel lugemisel olev alkoholiseaduse eelnõu keelab lühireisidelt alkoholi sisseveo. Eelnõu määratleb lühireisiks kuni 20tunnise sõidu. Alkoholi sisseveo keeld lühireisidelt sunnib Eesti ja Soome vahet sõitvaid laevafirmasid kohandama oma sõidugraafikuid, samuti on kõne all mitme Soome laeva liinilt lahkumine.

Hetkeseis: Viimatine piirang alkoholiveoks Soome seab erinevasse seisu ELi kuuluvad ja mittekuuluvad riigid. Kui EList võib Soome tollimaksuvabalt tuua 32 liitrit õlut, 1 liitri kanget alkoholi, 3 liitrit aperitiive ja 5 liitrit lahjat veini, siis nt Eestist 16 liitrit õlut, 1 liiter kanget alkoholi või kaks liitrit aperitiive ja 2 liitrit lahjat veini.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:24
    Otsi:

    Ava täpsem otsing