Ülo Toomsalu • 20 aprill 2001

Eerik-Niiles Kross jagab grusiinlastele luure-kogemusi

Kaitseministeeriumi pressiesindaja Madis Mikko ütles telefoniintervjuus Eesti Päevalehele, et üleeile presidendi nõuniku ametist lahkunud Eerik-Niiles Kross annab Gruusias nõu, kuidas Vene vägesid välja viia.

Olete koos kaitseminister Jüri Luigega Gruusias visiidil ning teiega on kaasas ka Eerik-Niiles Kross. Ta ei ole enam riigiametnik, aga kellena on ta teiega kaasas?

Ta on siin kui Eesti delegatsiooni liige, mitte kui presidendi nõunik. Meie visiidi üks põhiteema on jagada grusiinlastele oma kogemusi Vene vägede väljaviimisest. Kross on kaasas kui üks ekspert, kes oli Vene vägede Eestist väljaviimise töögrupi liige.

Kross kohtub ka Gruusia presidendi julgeolekunõunikuga?

Jah, kohtub küll. Ta osaleb kohtumistel koos teiste delegatsiooni liikmetega. Kordan, et Krossi roll siin Gruusias ei ole kuidagi seotud Eesti tänase julgeolekupoliitikaga, vaid ta on kaasas kui ekspert konkreetses küsimuses. Visiit oli ammu ette valmistatud ning me ei saanud tema kaasa tulekut ära jätta.

Hetkel kuum