Eesti Telefonil ja Tallinna Keskhaiglal uus e-meditsiini koostööprojekt

Esmaspäeval annab AS Eesti Telefon (ET) Tallinna Keskhaiglale üle viis miljonit krooni maksnud telekommuniaktsiooni terviklahenduse, mis hõlmab kuue haiglahoone kõne-, andmeside ja valvesüsteemi, teatas ET.

'Lahendus võimaldab keskhaigla kõikidel kliinikutel vahetada andmeid

haigekassa ja perearstikeskusega. Lähiajal plaanib Tallinna Keskhaigla seada sisse ka kõikide Tallinna haiglate, vabariigi perearstikeskuste ja apteekidega andmebaasipõhise andmetevahetuse, et kiiresti vahetada haigete haiguslugusid ja analüüsiandmeid ja uurida, millises apteegis on retseptiravimit,' ütles ET pressiesindaja Anu Vahtra.

'Kesklinna haigla sidelahendus võimaldab hakata lähiajal kasutama ka röntgenpiltide saatmist ja piltide edastamist operatsioonisaalidest teiste haiglate kirurgidele,' lisas ta.

Hetkel kuum