Investorid hoogu maha võtmas

Raivo Sormunen 23. aprill 2001, 00:00

Ära väsinud välisturud tegid reedel Tallinnas oma töö. Paari eelneva päevaga koduturul kõrgeks aetud aktiivsus sulas käest ja börsipäeva jäi kroonima veidi alla 6 mln kroonine käive.

Mõnevõrra püsis maaklerite sõnul väikeinvestorite kõrgendatud tähelepanu Eesti Telekomi aktsial, mis vedas end 34 tehingu käigus 1,3 protsendiga plussi, jäädes pidama 76 kroonil.

Sten Sumberg Suprema Securitiesit tõdes Äripäevale, et kohalike investorite tähelepanu on tänu tehnoloogiasektori indeksi Nasdaq kiirele tõusule koondunud tõesti Eesti Telekomi aktsiale. Selles otsuses pole investoritel Eesti Telekomi viimase paari nädala liikumistrajektoori jälgides ka tegelikult pettuda tulnud. Oma madalaimast, aktsia 64,75kroonisest sulgemishinnast on paari nädalaga ligi 16% tugevnemine küllalt hea tulemus.

Eesti Telekomiga täpselt ühel ajal august tõusnud USA tehnoloogiasektori indeks Nasdaq on jõudnud selle ajaga kosuda juba üle 30%. Aga eks tema kukkumine on eelmise aasta märtsist alates olnud ka seda järsem.

Lisaks Eesti Telekomile selle nädala lõpus oma esimese kvartali tulemustest raporteeriv Hansapanga aktsia jätkas reedel näotult igavat ning välishuvi puudust tõendavat kauplemist.

Sten Sumbergi arvates võib selle taga olla lihtsalt see, et enamikul investoritest on Hansapangas positsioonid juba eelnevalt sisse võetud. Aktsia tõsisemat tugevnemist võib näha alles siis, kui välisturud on juba pikemat aega tugevust üles näidanud ja majanduskeskkond paremaks muutunud.

Hansapanga aktsia liikus reedel ranges poolekroonises hinnakoridoris ja sulgus 137,50 kroonil.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:24
    Otsi:

    Ava täpsem otsing