USA toetab tugeva dollari poliitikat

Tõnis Oja 23. aprill 2001, 00:00

Jeen sooritas reedel kolme nädala suurima kukkumise, sest Jaapani rahandusminister Kiichi Miyazawa andis selge signaali, et saareriik pole huvitatud rahvusliku valuuta tugevnemisest. Piisas jeenil tugevneda dollari suhtes vaid 1,4%, kui minister teatas pressikonverentsil, et valitsus ?jälgib väga tähelepanelikult? valuutakursside liikumist.

Sellega oli jeenile taas antud suund 30 kuu madalaima taseme poole, kus Jaapani valuuta käis 2. aprillil.

USA rahandusminister Paul O?Neill kinnitas taas, et toetab tugeva dollari poliitikat. Uudistekanal CNBCile antud intervjuus lausus ta: ?On väga huvitav vaadata, mis on toimunud dollariga teiste peamiste valuutade suhtes. Isegi majanduskasvu aeglustumise tingimustes on meil tugev dollar?. Ministri toetusavaldusest Ühendriikide valuutale siiski abi ei olnud, sest euro kurss kerkis reedel taas üle 0,90 USD taseme.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:24
    Otsi:

    Ava täpsem otsing