OÜ Eesti Looduse rahataotlused vaadatakse üle

Inno Tähismaa 23. aprill 2001, 17:36

OÜ Eesti Loodus juhid Uno Siitan ja Kalle Mälberg ei teavitanud keskkonnaministeeriumi riigi toetust saanud ettevõtte omanikuvahetusest, sestap vaatab ministeerium üle kõik rahataotlused, mis ulatuvad tänavu 2 miljoni kroonini.

Siitan ja Mälberg informeerisid täna kohtumisel keskkonnaminister Heiki Kranichit sellest, kuidas toimus OÜ Eesti Looduse osakapitali laiendamine USA päritolu off-sohe firmale, kellele kuulub kolmandik OÜst Eesti Loodus.

OÜ Eesti Loodus omanikuks oli varem kultuuriministeeriumi haldusalas olev kirjastus Perioodika. 1999. aasta lõpus taotles OÜ Eesti Loodus kirjastuselt Perioodika luba osakapitali laiendamiseks, mille ta 14. detsembril 1999 ka sai. Keskkonnaministeeriumi OÜ Eesti Loodus tookord osakapitali laiendamisest ei teavitanud.

Kuna keskkonnaminister polnud teadlik, et Eesti Looduse osanikuks on alates eelmise aasta algusest USAs Nevada osariigis registreeritud offshore-firma Virgin Nature Worldwide LLC, teeb keskkonnaminister Heiki Kranich Keskkonnainvesteeringute Keskuse nõukogule ettepaneku täiendavalt üle vaadata kõik Eesti Looduse esitatud rahataotlused.

Keskkonnaministeeriumi koolitusnõunik Mai Zernask astus OÜ Eesti Loodus nõukogu liikme kohalt tagasi, sest talle kui nõukogu liikmele ei teatatud OÜ Eesti Loodus osakapitali laiendamisest USA offshore-firmale.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing