Inno Tähismaa • 23. aprill 2001 kell 11:57

AS Silmet alustab lämmastikväetise tootmist

Keemiatehas Silmet alustab uue vedela lämmastikväetise tootmist, väetise müük algab juunis.

Ettevõtte avalike suhete juhi Silja Hiietamme teatel töötas Silmet jäätmekäitlusprogrammi raames möödunud aasta lõpul koos põllumeeste ning Saku Maaviljeluse Instituudi teaduritega välja uue vedela lämmastikväetise, mille katsetamine möödus edukalt.

Eesti Taimetoodangu Inspektsioon andis aprillikuus Silmetile välja uue väetise registreerimistunnistuse. Toote lämmastikusisaldus on ca 15%, väetist toodetakse 400 tonni kuus. Väetis sobib kõikidele põllukultuuridele ning kõrreliste rohketele rohumaadele.

Vedelväetist pakendatakse 1,2 m3 eurokonteinerites, tellija soovil ka paakautodes. Uue toote hind ? 5.5 krooni liiter - on Eesti turul konkurentsivõimeline.

Uue väetise esimese partii saadetakse tehasest välja homme kell 14.00. Üritusel osalevad põllumajandusminister Ivari Padar, keskkonnaministeeriumi esindajad, Saku Maaviljeluse Instituudi teadurid, ajakirjanikud ning uuest tootest huvitatud põllumeeste esindajad.

Hetkel kuum