Hansapank huviorbiiti tõusmas

Raivo Sormunen 24. aprill 2001, 00:00

Viimase nelja börsipäeva jooksul ära kukkunud huvi Hansapanga aktsia vastu taastus eile. Kuigi Hansapanga aktsia sulgus 137,25 kroonil ehk 0,2% reedest sulgemishinnast madalamal, tõestasid investorite huvi kasvu ülespoole rühkinud hinnanoteeringud ja tugevalt kasvanud käibemaht.

12,3 mln kroonisest börsi päevakäibest kuulus eile Hansapanga aktsiale 7,3 mln krooni, mille tagant vaid kohalikku ostuhuvi otsida oleks mõttetu. Märkimisväärselt tunti Hansapanga aktsia vastu eile huvi ka Saksamaa börsidel, kus panga aktsiaga kaubeldi kokku ligi 2 mln krooni eest.

Eile kirjutasid Hansapank ja Leedu Riigivarafond alla Leedu Hoiupanga ostulepingule, see annab aluse loota, et panga aktsia püsib atraktiivsena ka täna. Aktiivsust võiks hoida üleval neljapäevane aktsionäride üldkoosolek ja reedene I kvartali majandustulemuste avaldamine.

Investorid lükkasid eile aktiivsuse poolest teisele kohale välisturgudega enim seotud Eesti Telekomi aktsia. Sel nädalal jätkub välisturgudel kiire tempoga ettevõtete esimese kvartali majandustulemuste avaldamine, millele sekundeerib prognooside tegemine järgnevate perioodide suhtes. Hirm tulevikuprognooside kärpimise ees surus koos välisturgudega eile põlvili ka Telekomi aktsia, mis odavnes 2,3%, sulgudes 74,25 kroonil. Tänu paarile suuremale tehingule tõusis ettevõtte aktsia käive aga igati korraliku 3,3 mln kroonini.

Täna võiks lisaks liideraktsiatele elevust tekitada Viisnurk, mis avaldab oma I kvartali majandustulemused. Luubi all tasuks hoida viimasel ajal jõudsalt arenenud mööblivabriku aktsiat.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing