Ülo Toomsalu • 23. aprill 2001 kell 7:17

Tulika Takso vahendab koptereid

Tulika Takso telefoninumbrilt saab nüüd ka taksokopteri tellida. Kilomeetrihind on siiski 6-9 korda soolasem kui valgel Opelil, kirjutab SL Õhtuleht.

?See on nagu taksosõit, ainult mööda õhku,? ütleb Tulika Takso juhatuse esimees Mati Saar firma poolt vahendatavate kopteri tellimuslendude kohta. Taksofirma telefoninumbrilt saab tellida kaht 2 ja üht 4 reisijakohaga kopterit lendudeks Eestis, Lätis ja Leedus. Lennumasinate stardiplats on Russalka lähedal Pirita tee ääres.

Kuigi mullu jäi Tulika Takso poolt vahendatud Helitouri lendude hulk oodatust väiksemaks, üritatakse tänavu koos Karelia Coptersiga uuesti. ?Esimese tellimuse Riia-reisiks saime täna (reedel - toim.),? ütleb Ivika Aariste taksofirmast.

Aariste sõnul maksab kahe reisijakohaga kopteri (Enstrom 280 või Schweizer 300) lennukilomeeter (käibemaksuta) 37 krooni, kuid mahutavuselt tavalise taksoautoga võrdse Bell 206 JetRangeri küüt on 15 krooni kallim.

Koptertakso sõit tuleb kinni maksta samal moel nagu vanasti tavalise taksoga linnast välja reisides ehk raha nõutakse nii edasi- kui tagasiotsa eest. ?Kopter naaseb ju nagunii Tallinna,? põhjendab Aariste. Näiteks Pärnus-käigu eest kasseeritakse väiksema kopteri puhul sestap 8900 krooni, millele liidetakse veel ka käibemaks.

Hetkel kuum