Divecist leitud materjalid tõid riigile tagasi 14 miljonit krooni

24. aprill 2001, 08:05

Maksuamet algatas konsultatsioonifirma Divec kontori läbiotsimisel kaks aastat tagasi leitud materjalide alusel erinevates firmades ligi 300 revisjoni, mille tulemusel on riigituludesse laekunud juba 14 miljonit krooni, kirjutab Eesti Päevaleht.

Maksuameti peajuristi Maret Amburi sõnul võib tüüpilise Diveci asjana kirjeldada 6. märtsil Tartu ringkonnakohtus lõpplahenduse leidnud juhtumit, kus puhastusteenuseid pakkuv firma soovis maksupettuse abil kõrvale hiilida kokku ligi 227 000 krooni suuruse tulumaksu ja käibemaksu tasumisest.

AS Puhastusimport tellis 1998. aastal 495 600 krooni eest kaks fiktiivset turu-uuringut riiulifirmalt OÜ Alfainvest, mille kaudu liikus ASi Puhastusimport raha teise riiulifirmasse OÜ Novecento ja sealt edasi välispanka ühe Eestis registreeritud juriidilise isiku kontole.

Maksuamet tuvastas, et OÜ Alfainvesti nimel esitatud arvetel näidatud turu-uuringuid ei ole tegelikult teostatud ning tegemist on üksnes arvetega, mille abil AS Puhastusimport püüdis vähendada tasumisele kuuluvat tulu- ning käibemaksusummat.

Maksuameti pressiesindaja Koit Luusi sõnul on OÜ Alfainvesti libateenuseid kasutanud paljud Eesti äriühingud, nende hulgas on ka meediafirmasid ja kaubandusega tegelevaid ettevõtteid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing