Divec kahtlustab maksuametit kohtu mõjutamise katses

Inno Tähismaa 25. aprill 2001, 10:11

Maksuvabade firmade müüja Divec kahtlustab maksuametit kohtu mõjutamises, kuna maksuamet avaldab uudiseid Divecist saadud materjalide põhjal riigituludesse hangitud miljonitest kroonidest, teatas Diveci esindaja.

Eile ajakirjanduses esitatud väidete kohaselt on kaks aastat tagasi maksukonsultatsioonifirmast Divec ära viidud materjalide põhjal algatatud ligi 300 revisjoni, mille tulemusel on riigituludesse laekunud 14 miljonit krooni.

Aastaks 1999, kui pandi toime Diveci ruumide rüüstamine, oli Divec asutanud ligi 5000 firmat. Paari aastaga algatati revisjon 6% Diveci loodud firmade suhtes, mis on Tallinna keskmine aasta jooksul revideeritavate ettevõtete arv.

Hiljuti otsustas riigikohus, et halduskohus on kohustatud Diveci kaebuse läbi vaatama. Kohtuistung algab homme, 26. aprillil, kus Diveci kaebust arutatakse. Divec peab äärmiselt kahetsusväärseks, et maksuamet on asunud avalikku arvamust ja kohut demagoogiliste võtetega enne kohtuistungit mõjutama, teatas ettevõtte esindaja.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing