IMFi esindajad: Eesti majandus väga heas korras, 10% kasv pole võimalik

Inno Tähismaa 25. aprill 2001, 14:55

Täna Tallinnas 9päevase ringkäigu lõpetanud Rahvusvahelise Valuutafondi IMFi esindajad tunnistasid, et Eesti majandus on väga heas korras, aga sellele vaatamata pole 10% jätkusuutlik areng võimalik.

IMFi Euroopa II osakonna Balti divisjoni juht Peter Keller ütles, et Eesti valuutakomitee süsteem (krooni seotus euroga) on end õigustanud, majandus on üle saanud vene kriisist ja perspektiivis kasvab majandus 6% aastas.

?See on Eesti jaoks väga hea tulemus,? tunnistas ka IMFi esindaja Eestis ja Lätis Adalbert Knöbl, ?olukorras, kus Lääne-Euroopa kasv on pikas perspektiivis 2% aastas.?
Lääne-Euroopa märksa aeglasem kasv tuleneb IMFi esindajate väitel Euroopa vananevast elanikkonnast ja suurest sõltuvusest põllumajandussektorist. Nii näiteks tunnistas Saksamaalt pärit Keller, et farmerite suure mõju tõttu poliitikas rajab Mercedes oma tehaseid küladesse.

Eesti ei saavuta sarnaselt Hiina ja Taivaniga 10% kasvu, kuna siin pole rahva juurdekasv sedavõrd suur ning tööjõudu pole vabanemas ka põllumajandussektori arvelt nagu see juhtus Põhja-Koreas, Taiwanil ja Hiinas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing