Dividendiuudis elavdas Telekomi

Raivo Sormunen 26. aprill 2001, 00:00

Eesti Telekomi aktsionäride kauaoodatud uudis ettevõtte dividendide kohta sai eile võiduka lahenduse. Ettevõtte nõukogu kinnitatud 5,5 krooni suurune dividendimakse vastas turul valitsenud ootustele ja tõstis nii ettevõtte aktsia käivet kui ka hinda.

Aktsia turuhinnast 7,5% moodustavast dividendimaksest saavad osa üle 3500 aktsionäri, kellest suuremad ? Eesti riik, Sonera ja Telia ? kasseerivad igaüks paarsada miljonit krooni. Hea seegi, eriti kui raha kulub Eesti riigi eelarve ja üleinvesteerinud Sonera kahjumisse jooksnud tegevuse lappimiseks.

Börsipäeva ligi 9 mln kroonisest päevakäibest kuulus Eesti Telekomile ligi 6 mln. Palju andis sellesse paar suuremat plokktehingut, mis aitasid viia aktsia hinnanoteeringud ja hinna päevaga 1,4% ülespoole, 73,25 kroonini.

Suures osas kahjumis tegutsevate telekomisektori ettevõtte hulgas tõstab lisaks dividendimakse uudisele täna tõenäoliselt Eesti Telekomi aktsia aktiivsust esimese kvartali tulemuste avaldamine. Kasumi- ja käibenumbrid võivad vastuse anda ka küsimusele, kui palju on kahanenud Eesti Telefoni turuosa pärast fikseeritud telefonituru avamist selle aasta alguses. Jälgida tasub ka Eesti Mobiiltelefoni tegevust, kuna eestlaste hulgas ülikõrgeks kerkinud sidekulud on konkurentsitingimustes näidanud pidevat langustrendi.

Ülejäänud turu kanda jäi eile vaid 3 mln krooni. Sellest suure osa moodustas raudselt paigale naelutatud Hansapanga aktsia.

Üleeile viimase pooleteise kuu kõrgeima tasemeni kerkinud aktsia sulgus ka eile 139 kroonil.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing