Hoia küberkurjategijate eest võrguuks lukus

Kaido Einama 26. aprill 2001, 00:00

Eesti ettevõtted Resta ja Stallion hakkasid pakkuma kompleksteenust ?Arvutisüsteemi sissemurdmiste ennetamine ja avastamine?, mis peaks firmades, kus on arvutivõrk, ära hoidma sissetungivate küberkurjategijate tekitatud kahju.

Teenuse eesmärk on avastada sissemurdmiskatsed ettevõtte arvutisüsteemi enne suurema kahju tekitamist.

Ettevõtete arv, kelle ärikriitiline informatsioon asub arvutisüsteemides, suureneb pidevalt. Lisaks sellele, et salajasi andmeid võidakse kurjasti ära kasutada, võib ka n-ö ?heatahtlik? häkker firmale suurt kahju tekitada imagolanguse näol. Usaldust müüvatele firmadele võib sissemurdmine arvutisüsteemi tähendada ka ettevõtte tegevuse lõppu.

Teenus ?Arvutisüsteemi sissemurdmiste ennetamine ja avastamine? kontrollib firma võrku kaitsva tulemüüri logifaile, kus on kirjas tegevused kasutajate väljast sisse või seest välja andmevahetusel.

Analüüsisüsteem annab häiret, kui tulemüüri juures toimub midagi kahtlast, kui tegu võiks olla sissemurdmisega. Analüüsi- ja konsultatsioonifirma Resta ehitab SASi tarkvara baasil asutusele sobiva analüüsitarkvara ja võrguturvalisusega tegelev Stallion installeerib ning seadistab firma tulemüüri koos hilisema hooldusega.

Tulemüür maksab alates 20 000 kroonist, teenuse hind sõltub aga kliendi võrgu keerukusest.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing