Ülo Toomsalu • 25 aprill 2001

Tallinna noortelaeval varitseb tuleoht

Tallinna noorsoo- ja spordiamet lennutas tuulde 3,8 miljonit krooni linna raha, mille eest remonditud noortelaev Tallinn on meeskonnaliikmete väitel endiselt räämas ja varasemast tunduvalt tuleohtlikum, kirjutab Eesti Päevaleht.

Vana-Kalasadamas seisev õppelaev muutus pärast remonti tunduvalt tuleohtlikumaks ? nii huviringides käivate laste kui meeskonna elu oleks tulekahju puhkedes ohus, kinnitas töökoha kaotuse hirmus anonüümsust palunud meeskonnaliige

?Kuna remondi käigus asendati tulekindlad materjalid tuleohtlikega, siis põleks laev tules kui säraküünal,? rääkis meremees. ?Endine spetsiaalselt laeva jaoks mõeldud seinakattematerjal lõigati seintelt maha. Asemele pandi mineraalvatt ja pressitud kartong, mida laevas üldse kasutada ei tohi.?

Lepingu järgi pidi remont olema valmis möödunud aasta 31. detsembriks, kuid seni on juhtmed isoleerimata ja elektrikilbid puuduvad. See-eest tehti 28 000 krooni eest korralik remont külalistele mõeldud nn näidiskajutis, mis seni tühjalt seisab.

Laev jätab korratu ja vana mulje, õpilaste ringiruumid, meeskonna kajutid, tualettruumid, fuajee ja saal on endiselt remontimata.

Laevatöötajad üritasid noorsoo- ja spordiameti juhatajale Tarmo Valgepeale selgitada, et laeva remontimisel kehtivad kindlad tuleohutusreeglid, aga ülemus käskis neil suu kinni pidada. ?Isegi lollile on selge, et nii ei tohi teha, aga mulle öeldi siis, et see ei ole sinu asi,? rääkis tuleohutuse eest vastutav meremees.

Hetkel kuum