Mootorsõidukimaksust viilijaid ähvardab 16 000kroonine trahv

Tõnu Tramm 26. aprill 2001, 14:21

Seaduse järgi võib karistada Tallinnas mootorsõidukimaksu mitte maksvaid autoomanikke kuni 300 päevapalga suuruse rahatrahviga. Hetkel kehtiva 53 krooni suuruse päevapalga juures teeb see trahvisummaks 15 900 krooni, kirjutab homne Äripäeva autorubriik.

Kui möödunud perioodi eest on maks korralikult makstud ja inimene ei jõua tulevaks teisipäevaks maksu ära maksta, siis nii ränka trahvi veel ei rakendata, kuid hilinemisega maksmisel kaasneb 0,07 protsenti viivist iga hilinenud päeva kohta.

Mootorsõidukimaksu tasumise järjekordne tähtaeg saabub tuleval teisipäeval 1. mail. Selleks ajaks peavad olema maksnud kõik sõidukiomanikud, kelle elu- või asukohaks on sõiduki registreerimistunnistusel märgitud Tallinn, linnavalitsusele viis krooni mootorivõimsuse iga kilovati kohta. Maksta tuleb ka siis, kui sõidukit ei kasutata, kuid see ei ole Eesti Riikliku Autoregistri (ARK) registrist maha võetud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing