Piirkiirust Tallinnas võidakse vähendada 40 km-ni tunnis

26. aprill 2001, 08:08

Tallinna liiklusprobleemidega tegelevast ümarlauast osavõtjad pakkusid välja idee langetada autode piirkiirust südalinnas, kus toimub viimasel ajal üha rohkem õnnetusi vöötrajal, kirjutab Postimees.

Tallinna säästva arengu ja planeerimise ameti vanemspetsialist Mati Songisepp ütles, et teisipäeval teist korda kogunenud ümarlauast osavõtjad pidasid huvitavaks mõtet piirata sõidukite kiirust südalinnas kümne kilomeetri võrra tunnis seniselt viiekümnekilomeetriselt tunnikiiruselt.

Tallinna liikluskorraldajatest ja parkimisametnikest, maanteeameti liiklusohutusspetsialistidest, liikluspolitseinikest ja inseneribüroo Stratum töötajatest koosneva ümarlaua tähelepanu köitsid viimastel kuudel toimunud järjestikused ränkade tagajärgedega otsasõidud Tallinna vöötradadel. Statistilistel andmetel on suur osa nendes õnnetustes tunduvalt piirkiirust ületanud juhtidel.

Politseiameti liiklusjärelevalve juhtivinspektor Indrek Sirk ütles Postimehele, et ettepaneku kohaselt piiratakse ala Liivalaia tänava, Pärnu maantee (Süda tänava ristmikuni), Roosikrantsi tänava, Kaarli puiestee, Toompuiestee, Mere puiestee, Manee?i tänava ja Tartu maantee algusega.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing