Autoesindused asendavad pesulat

ÄP 27. aprill 2001, 00:00

Enamik autoomanikke on harjunud käima oma musta autot pesemas ikka pesulates. Eriti kevadeti võib seal olla aga järjekord ja aeg on tänapäeval raha.

Sestap on võimalik kasutada märksa mugavamat moodust, helistada eelmisel päeval mõne lähedal asuva automüügifirma teenindusse, leppida kokku aeg ja töö tehakse ära sama kvaliteetselt. Hinnad, tõsi küll, on üsna erinevad ja kuna autode pesemine ei ole firmateeninduste põhitöö, siis on mõni neist tõstnud meelega hinna veidi kõrgemaks, et oma vajadused ei kannataks. Kuid tegemist on siiski käsipesuga ja töö kvaliteet tagatud. Valdav osa autoesindusi võtab pesutöö ikkagi ette ning pakuvad ka erinevaid lisateenuseid, nagu mootoripesu, pigiplekkide eemaldamine, vahatamine jms. On ettevõtteid, kes ei soovinud oma pesulat laiemalt reklaamida ja võtavad töö ette vaid siis, kui pesula on vaba. On neid, kes kavatsevad hakata teenust pakkuma tulevikus. Näiteks Seati ja Suzuki müügiga tegelev ASil Japauto on kavas pesulateenusega algust teha sügisest. Hinnad on enamasti samad mis pesulates, mõnel juhul ka kallimad, mõnel juhul odavamad. Nii mõnigi firma teeb oma klientidele soodustust, mistõttu tasub esmalt küsida pesula kohta sealt, kust auto ostetud. Paljud firmad on sättinud oma hinnad vastavalt teeninduse tunnihindadele. Tallinnas pakub kõige odavamat pesulateenust Renault? müügiga tegelev Belesta Grupi AS, kus välipesu maksab vaid 60 krooni, sisepuhastusega 118 krooni. Keskmiselt kõiguvad välipesu hinnad 100?120 krooni piirimail, koos sisepuhastusega ulatub hind üle 200 krooni. Alla selle on Tallinnas hinnad vaid lisaks Belesta Grupile ka Mariine Autos.

Vt. ka võrdlustabelit: Ülevaade suuremate autoesinduste pesulatest Tallinnas ja Tartus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:25
    Otsi:

    Ava täpsem otsing