Kevadine kestvuskross kutsub tankodroomile

Pille Russi 27. aprill 2001, 00:00

Populaarsust koguv kestvuskross on raske ja vastupidavust nõudev ala, mis paneb sõitjate oskused ja tehnika tõsiselt proovile. Võistlustrass on umbes kümme kilomeetrit pikk ning ühisstardist algav võistlus kestab kaks tundi ? selle aja jooksul juhtub aga tavaliselt nii mõndagi ootamatut. Haruldased pole näiteks juhud, kus väikese valearvestuse tõttu saab kütus otsa just stardi-fini?ipaigast kõige kaugemale jääval rajalõigul.

Oma osa võistluspingesse lisab ka Eestimaine kevadilm, mis võib väga kiirelt muutuda ning rajal valitsevaid tingimusi oluliselt mõjutada. Tänavune aprillikuu on olnud ilma suhtes üsna vaheldusrikas, seega jääb vaid loota, et lumesadudega on selleks korraks kõik.

Pikk ja raske võistlus saab läbi 2tunnise ajalimiidi täitumisel, seejärel algab võistlejate fini?eerimine, olenemata sellest, kas liider on juba fini?ijoone ületanud või mitte. Lõpliku paremusjärjestuse määrab iga võistleja poolt läbitud ringide arv ja koht teiste võistlejate suhtes.

Võistlusklasse on Favor Off-Roadil kokku seitse: kuni 125 cm3, kuni 500 cm3, noored kuni 80 cm3, neljataktilised mootorrattad (vaba kubatuur), lisaks veel harrastajad (eraldi kuni 35 eluaastat ja üle 35 eluaasta) ning veteranid (üle 50 eluaasta).

Laupäeval toimuv kevadine võistlus kuulub kaheetapilisse Favor Off-Road kestvuskrossi sarja, mille teine osa leiab aset hiljem sügisel. Mõlemad etapid on samavõrra olulised, sest tulemusi arvestatakse nii kummalgi võistlusel eraldi kui ka kahe etapi kokkuvõttes.

Karika pälvivad mõlemal võistlusel iga võistlusklassi kuus paremat ning auhinna iga võistlusklassi esikolmik, kõikide osalejate vahel aga loositakse välja eriauhinnad. Kahe etapi kokkuvõttes punktisumma alusel absoluutarvestuses võitjaks tulnu saab auhinnaks motorolleri Italjet.

Mulluse, rohkelt osavõtjaid kogunud sarja parimaks osutus lätlane Mairis Levan?, kes võitis esimese etapi ning oli teisel etapil kolmas. Parima Eesti võistlejana pälvis kokkuvõttes teise koha Dmitri Vinogradov.

Hooaja esimese Favor Off-Road võistluse start antakse laupäeval kell 12.00. Täpsemat informatsiooni ürituse kohta saab internetist aadressilt www.motolux.ee.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:08
    Otsi:

    Ava täpsem otsing