Ülo Toomsalu • 26. aprill 2001 kell 5:58

Rain Lõhmus teenis dividendidena miljoneid kroone

Kuigi aktsiahindade tõus on olnud suhteliselt tagasihoidlik, teevad börsiettevõtete dividendid paljudest aktsionäridest miljonärid. Suurinvestor Rain Lõhmus kinnitas, et investeeris Saku Õlletehase aktsiatesse just dividendide pärast, kirjutab Eesti Päevaleht.

Viiekroonise dividendimäära tulemusel teenib Lõhmus 1,25 miljonit krooni. ?Oli selge, et õlleturg ei muutu kiiresti, võtsin Sakut kui deposiiti,? lausus Lõhmus.

?Mäletan Eesti Telekomi, kui ta investeeringute pärast kahjumis oli. Nüüd on jõutud staadiumisse, kus ei osata kasvada raha arvel ja dividendid tõusevad. Saku jõudis sinna ammu, Hansapank nüüd juba jälle oskab,? kirjeldas Lõhmus Eesti ettevõtete dividendipoliitikat.

Norma juhatuse esimees Peep Siimon märkis, et Norma juhatus teeb ettevõtte aktsionäride üldkoosolekule ettepaneku maksta eelmiste perioodide jaotamata kasumist dividendideks 66 miljonit krooni ehk aktsia kohta viis krooni. Normat ületab Eesti Telekom, kes rõõmustab omanikke eilse otsuse põhjal 5,5 krooniga aktsia kohta.

Harju Elektri juhatuse esimehe Andres Allikmäe sõnul maksab ettevõte aktsionäridele sel aastal aktsia kohta dividende 1,2 krooni, mis on 20 senti rohkem kui möödunud aastal. Kokku maksab Harju Elekter dividendideks 6,48 miljonit krooni.

Allikmäe sõnul maksavad mitmed börsil noteeritud ettevõtted oma aktsionäridele suuri dividende suuromanike nõudmisel, kuna omanikud soovivad teenida omanikutulu.

?Kuigi emitentide arv on Tallinna börsil väike, leidub seal sellest hoolimata tõelisi rahalehmi,? märkis Suprema analüüsiosakonna juhataja Veikko Maripuu. ?Siinsed aktsiad on alahinnatud, likviidsust pole. Sellistes tingimustes annavad dividendid investorile oluliselt tagasi.?

Hetkel kuum