Tsunami kartuses

27. aprill 2001, 00:00

Väikelaevade omanikud eesotsas Viktor Siilatsiga nõuavad veeteede ametilt kiirlaevade sõidukiiruse piiramist Tallinna lahel, mis pikendaks sõiduaega 20 minuti võrra ja muudaks kiirlaevaliikluse mõttetuks. Praeguse 35 sõlme asemel tohiks laevatada kiirusega 12?17 sõlme.

Kaatriomanikud ei kannata lainetust. Sileda merega jõuab Aegna sadamasse tõesti tiiburi põhjustatud laine ja paneb alused nagisema. Ometi on kiirlaevade laine pea kaks korda madalam kui üks korralik tormilaine. Tuule najal tormilained ei sumbu ja neid randub ilmselt rohkemgi kui üks.

Kas Siilatsi müüdavad luksuskaatrid ei sõida mitte sama kiiresti ega tekita nt kalamehi ja suplejaid häirivat müra ja laineid? Madala Harku järve suutsid kaatrid omal ajal täiesti üles künda.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:25
    Otsi:

    Ava täpsem otsing